DE INNOVATOR IN VILT

Nevima
Meubelplaat

De geluidsabsorptie en geluidsisolatie van ruimtes staat in het middelpunt van de belangstelling. Voor het verbeteren van de akoestiek van een ruimte wordt meestal de nagalmtijd verkort. Een geluidsabsorberend materiaal is daarbij een belangrijk onderdeel van de oplossing. Nevima levert voor een optimale absorptie van geluid de gemakkelijk verwerkbare IVI-Akoestiek. Het systeem bestaat uit een IVI-Akoestiek plaat die op een spouw gevuld met IVI-Absorptie wordt aangebracht. Door de hoge absorptiewaardes worden storende reflecties tegengegaan, de nagalmtijd gereguleerd en flutterecho’s voorkomen.

Omschrijving

De IVI-Akoestiek plaat is er in twee uitvoeringen. De IVI-Akoestiek Basic is er voor de standaard toepassingen. De IVI-Akoestiek Basic is gemaakt van 100% gerecyclede PET-flessen zonder chemische bindmiddelen of toeslagstoffen. Voor de fabricage van 1 plaat IVI-Akoestiek Basic zijn circa 280 gebruikte PET flessen verwerkt. Ook na gebruik is dit product volledig te recyclen. De IVI-Akoestiekplaat Basic is gemakkelijk en zeer prettig verwerkbaar. Het kan met een zaag of een stanleymes op maat worden gemaakt. Het materiaal is moeilijk ontvlambaar en heeft ook nog eens uitstekende thermische isolatiewaarden. Daarnaast is er de IVI-Akoestiek Pro voor toepassing bij de zwaarste belastingen zoals sporthallen en gymzalen. Deze IVI-Akoestiek Pro heeft een attest voor balvastheid volgens de normen van het NOC/NSF.

Toepassingen

De IVI-Akoestiek Basic-plaat kan voor zowel wanden als plafonds worden toegepast. De IVI-Akoestiek Basic wordt daarvoor meestal op een regelwerk aangebracht met een maximale regelafstand van 600 mm. Voor een snelle en onzichtbare bevestiging wordt de IVI-Akoestiek Basic-plaat met montagekit bevestigd. Ook is bevestiging met schroeven of nieten mogelijk. De spouw dient voor maximale absorptiewaardes volledig te worden voorzien van IVI-Absorptie polyester wol. De IVI-Akoestiek Basic-platen zijn ook uitermate geschikt om panelen van kasten en ander meubilair te vervangen. Hierdoor kan een grote geluidsabsorptie worden bereikt. Door het gebruik van IVI-Akoestiek Basic-platen ontstaat een groter akoestisch comfort, zelfs in drukbezochte ruimtes met veel achtergrondlawaai. De IVI-Akoestiek Basic-platen worden dan ook gebruikt in de meest uiteenlopende toepassingen: kantoren, vergaderzalen en auditoria van openbare gebouwen, onderwijsinstellingen ziekenhuizen, zorgcentra en de horeca. Naast een uitstekende absorberende werking komen bij het verwerken of gebruik, als extra voordeel, geen vezels vrij die irritatie kunnen veroorzaken.

Voordelen

  • Zeer hoge absorptiewaardes in laagfrequent en het spraakgebied
  • Keuze uit 30 kleuren
  • Zeer geschikt voor het tegengaan van flutterecho’s
  • Slagvast en onbreekbaar
  • Vezelvrij
  • Ecologisch
  • Prettig en snel verwerkbaar
  • Te frezen en af te ronden
  • Beprintbaar

Specificaties
 

Afmetingen (hxbxl) 9 x 1.220 x 2.440 mm (tolerantie +/- 5 mm)
Kleur 28 basiskleuren
Materiaal plaat 100% (gerecyclede) PET-vezels
Overige 100% recyclebaar, milieuvriendelijk, huidvriendelijk, plaat moeilijk ontvlambaar, klasse B (EN 13501-1) Brandklasse systeem D-s3-d0 (oriënterend), rotvrij, ongevoelig voor schimmels en huisstofmijt, bevat geen chemische bindmiddelen, minimale vochtabsorptie, UV-bestendig,
temperatuur bestendigheid -30º tot +120º C

 

Documentatie

IVI-Akoestiek Basic
IVI-Akoestiek Basic (kleurenkaart)