DE INNOVATOR IN VILT

Nevima
Opleggingen

Bouwvilt voor vaste en glij toepassingen

Bouwvilt is een natuurproduct, vervaardigd uit haar, dat geschikt is om in bouwkundige constructies te worden toegepast. De eigenschappen van het bouwvilt worden bepaald door de kwaliteit van de grondstoffen, de wijze van vervaardiging en de hardheid van het vilt. Vrijwel alle Nevima-bouwvilten worden vervaardigd uit zuiver Amerikaans koehaar. Gezien sterkte-eigenschappen en verviltbaarheid is dit de beste kwaliteit. In de loop van meer dan 85 jaar heeft Nevima speciaal voor de bouw vilten ontwikkeld, die de volgende, karakteristieke eigenschappen bezitten:

  • het vilt is niet aan veroudering onderhevig;
  • het vilt bezit blijvende elasticiteit;
  • de drukvastheid van het vilt is zeer groot (De trekvastheid van het vilt is afhankelijk van de dichtheid van het product. Bij een hoge dichtheid kan de trekvastheid zeer groot zijn);
  • het vilt heeft "body" bij de verwerking.

In het algemeen zullen Nevima bouwvilten worden toegepast voor: drukverdeling (het opnemen van hoekverdraaiingen); geluidsisolatie /-absorptie; het egaliseren van oneffenheden. Ook wordt vilt toegepast in omgevingen waar de temperatuur van invloed kan zijn op de bouwconstructie (bijvoorbeeld ijsbanen), in metalen constructies en als lucht- of kierdichting. Daarenboven is het voor de verdere bewerking (Gravil) mogelijk, grote verplaatsingen via het bouwvilt bij een lage wrijvingscoëfficiënt te doen plaatsvinden. Specifieke toepassingen worden in de productbladen voor elk vilt apart beschreven.